In de laatste dagen na de bekendmaking van de resultaten van de Comilla City Corporation-verkiezingen was er commotie onder de aanhangers van Awami League-kandidaat Arfanul Haque (Rifat) en onafhankelijke kandidaat Monirul Haque (Sachu). Voordat de uitslag bekend werd, gingen de geruchten dat beide kandidaten hadden gewonnen. Vanwege de commotie werd de bekendmaking van de verkiezingsresultaten van het auditorium van de Comilla District Shilpakala Academy ongeveer een uur stilgelegd.

Comilla City Corporation Verkiezingsfunctionaris Md. maakte de resultaten bekend van 101 van de 105 stembureaus tot 20:40 uur op woensdag. Shahedunnabi Chowdhury. Op dit punt kondigt hij aan Mike aan dat de resultaten van de vier centra nog moeten worden aangekondigd. De resultaten van deze centra bereikten zijn handen niet. Hij sprak toen over de bekendmaking van de resultaten van de wethouderskandidaten.

Na zijn aankondiging riepen de aanhangers van de onafhankelijke kandidaat Monirul Haque, die in de zaal aanwezig waren, leuzen. Ze eisten de terugkerende officier om de resultaten van de burgemeesterskandidaat op dit moment bekend te maken. Op dat moment verzekerde de terugkerende officier hen dat de resultaten van de burgemeesterskandidaat eerder bekend zouden worden gemaakt.

Kort daarna kwam de onafhankelijke kandidaat Monirul Haque samen met zijn aanhangers en leiders en activisten rond 21.45 uur naar het stembureau (auditorium van Shilpakala Academy). Een deel van de volgelingen van Monirul Haque werd destijds door de politie uit de zaal gegooid.

De terugkerende officier maakte vervolgens de resultaten van nog twee centra bekend. Rond 21.00 uur betrad Awami League-kandidaat Arfanul Haque (Rifat) met zijn volgelingen de aula. De aanhangers van de bootkandidaat werden echter niet verhinderd door de politie.

Aanhangers van Arfanul begonnen destijds slogans voor bootmarkeringen te zingen. Op dat moment was er een botsing tussen de aanhangers van het bootsymbool en de aanhangers van het tafelkloksymbool. Op een gegeven moment, toen er een intense opwinding ontstond tussen de twee partijen, waren de politieagenten van daar allemaal de zaal uit. De situatie in de zaal werd gespannen.

In een onmiddellijke reactie op deze problemen vertelde onafhankelijke kandidaat Monirul Haque aan Prothom Alo dat de bootkandidaten naar het auditorium waren gekomen om de verkiezingsresultaten te frustreren. Hij zal de plaats niet verlaten zonder de uitslag bekend te maken.

Later werd de bootkandidaat Arfanul Haque met 343 stemmen tot winnaar uitgeroepen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.