Op sociale media werd een senior adjunct-secretaris ontslagen nadat hij een gedicht in vulgaire taal had geschreven waarin hij onder een pseudoniem naar het regeringshoofd wees. Zijn naam is Md. Saidur Rahman. De voormalige adjunct-directeur van de National River Protection Commission was de laatste Special Officer in Charge (OSD) van het ministerie van Openbaar Bestuur.

Het ministerie van Openbaar Bestuur heeft een circulaire uitgevaardigd waarin hij wordt ontslagen wegens wangedrag bij het incident. De circulaire, uitgegeven op 13 juni, zei dat hij de “zware straf” had gekregen vanwege beschuldigingen van wangedrag.

Volgens de circulaire publiceerde Saidur Rahman op 6 oktober 2020 om 18:47 uur een lelijk, onfatsoenlijk en beledigend gedicht onder het pseudoniem ‘Rahman Henry’ van zijn Facebook-ID ‘Rahman Henry’. Enerzijds is het onfatsoenlijk en onprofessioneel gedrag van een overheidsfunctionaris. Omdat het imago van de administratie was aangetast, werd een departementale zaak tegen hem ingediend wegens wangedrag volgens de regels van de overheidsmedewerker (discipline en beroep). Later werd hij opgeroepen voor verhoor en werd hem gevraagd of hij een privĂ©verhoor wilde. Er werden agenten aangesteld om het onderzoek te onderzoeken, aangezien zijn schriftelijke antwoord en persoonlijke hoorzitting niet als bevredigend werden beschouwd.

Aan het einde van het onderzoek heeft de opsporingsambtenaar een oordeel gegeven, de aantijging is onomstotelijk bewezen. De aanvankelijke beslissing om hem te ontslaan werd genomen in overeenstemming met de Regels voor disciplinaire maatregelen en beroep voor overheidspersoneel. Hij kreeg ook een tweede show cause notice.

De ambassadeur zou de informatie hebben verstrekt aan de premier, die niet aanwezig was bij de hoorzitting. Aan het einde van het incident werd hij ontslagen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.