De oorlog in Rusland en Oekraïne heeft Europa opnieuw in gevaar gebracht. En dat zijn medicijnen. Door de oorlog konden drugs zich via andere smokkelroutes naar de bevolking van Europa verspreiden. Het risico dat mensen verslaafd raken, is daardoor toegenomen. Het drugsagentschap van de Europese Unie (EU), gevestigd in de Portugese hoofdstad Lissabon, heeft de waarschuwing dinsdag afgegeven. Ondertussen gaat het Russische offensief in Oost-Oekraïne door. Russische troepen bombardeerden ook een wapenfabriek in de regio Tsjernihiv. Nieuws Reuters

Als gevolg van de Russische invasie van Oekraïne hebben honderdduizenden mensen hun toevlucht gezocht in verschillende Europese landen. Eerder werd gevreesd dat de oorlog een onstabiele omgeving in Europa zou kunnen creëren. Ondertussen heeft het Europees Waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving (EWDD), dat zich bezighoudt met drugsbestrijding, gisteren zijn jaarverslag uitgebracht. Dat gezegd hebbende, er zijn veel mensen die onder ernstige emotionele druk staan ​​door de oorlog in Oekraïne. Ze lopen het risico in de toekomst verslaafd te raken aan drugs. Het rapport voegde eraan toe dat drugshandelaren een alternatieve route konden kiezen vanwege de strenge beveiliging aan de grens als gevolg van de oorlog. Op dit moment kan de druk op de zorginstellingen van de aan Oekraïne grenzende landen toenemen. Omdat door de oorlog veel mensen met drugs in aanraking kunnen komen.

Het rapport stelt verder dat om te voorkomen dat mensen verslaafd raken aan drugs, het op dit moment erg belangrijk is om continue medische, residentiële en sociale voorzieningen te bieden.

Het Europese drugsagentschap EMCDDA zei ook dat de economische situatie in Afghanistan erg slecht is. De Taliban regeerden het land sinds augustus vorig jaar. Drugssmokkel kan daar een belangrijke inkomstenbron zijn. Van daaruit zou de smokkel van heroïne naar Europa kunnen toenemen. De papaverteelt, een van de belangrijkste bronnen van heroïne, is toegenomen ondanks een verbod op de productie, verkoop en smokkel van illegale drugs in Afghanistan.

Het drugsprobleem in Europa is nu teruggekeerd naar pre-Corona-epidemieën en de productie van drugs neemt toe. De Europese Unie (EU) heeft de Europese Unie (EU) opgeroepen om haar inspanningen om medische wanpraktijken terug te dringen op te voeren.

Alexis Gusdil, directeur van het EMCDDA, zei dat conventionele medicijnen nog nooit zo gemakkelijk verkrijgbaar zijn geweest. Nu komen er nieuwe medicijnen. Iedereen kan eraan verslaafd zijn. Sommige kunnen direct of indirect worden beïnvloed.

Volgens de laatste gegevens is er in 2020 213 ton cocaïne in beslag genomen in de landen van de Europese Unie. Daarnaast werden 350 illegale fabrieken vernietigd.

De Russische aanval intensiveerde

De aanvallen van Russische troepen in Oost-Oekraïne zijn geïntensiveerd. Russische troepen vernietigden ook de laatste verbindingsbrug in de oostelijke Oekraïense stad Severodonetsk. Regionale gouverneur Sergei Gaidai zei dat ongeveer 80 procent van de stad nu onder Russische controle staat. Gaidai zei dat de stad nu vrijwel is afgesloten van communicatie omdat drie bruggen werden vernietigd. De burgers daar zitten vast. Oekraïne dringt er met spoed bij westerse zware wapens op aan om Severodonetsk te verdedigen. Kiev zegt dat het belangrijk is voor de oostelijke regio van Danbass om de stad te verdedigen in het vechten en het beheersen van het verloop van de oorlog.

De regio Donbass bestaat uit de provincies Luhansk en Donetsk. Door Rusland gesteunde separatisten claimen het gebied voor zichzelf. De oorlog, die op 24 februari begon, is momenteel de meest felle strijd om de controle over de regio.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zei in een verklaring dat de bommenwerper kort na 12.00 uur toesloeg voor een Russische militaire basis. Volgens Tas heeft de Russische luchtmacht een Oekraïense MiG-29 straaljager en Mi-24 helikopter neergeschoten.

Maandag zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky: “We hebben veel op te offeren in deze strijd. Het is alsof je haast hebt met opstaan.’ Hij trok opnieuw de aandacht van de geallieerden voor moderne wapens om de oorlog gaande te houden.

Separatistische leiders in de Danbas-regio hebben Moskou opgeroepen om extra troepen in te zetten. Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov zei dat het belangrijkste doel van Rusland was om Donetsk en Loehansk te beschermen.Lees verder

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.