Na 13 jaar is de verkiezingsverwondering verschenen in de Tennisfederatie. Kandidaten voor de functie van uitvoerend comité hebben vandaag hun nominatiedocumenten ingediend in het gebouw van de Nationale Sportraad. Het goede nieuws kwam van de internationale competitie toen tennis op weg was naar verkiezingen, waarmee de cirkel van het ad-hoccomité dat al meer dan tien jaar aan de gang was, werd doorbroken.

Meisjes uit Bangladesh verloren vandaag van Bhutan in de eerste ronde van de ITF U-12 South Asian Regional Qualifiers.

Bangladesh versloeg Bhutan met 2-1 in het toernooi dat wordt gehouden in Kathmandu, Nepal. De wedstrijd bestaat uit twee sets van enkele evenementen en de andere van dubbele evenementen. In de eerste set versloeg Humaira Haider uit Bangladesh Kejang Latso Shering uit Bhutan.

Maar in de volgende set verloor Bhutan’s Tandin Sheyang Wangmo van Sara Al Jasim uit Bangladesh. In de derde set verloren Sara en Humaira van Kejang en Tandin in een dubbel evenement. In andere wedstrijden versloeg Nepal Sri Lanka met 3-0 en India versloeg de Malediven met 3-0.

Humaira Haider heeft een grote bijdrage geleverd aan de overwinning van het Bangladesh meisjesteam. Humaira is pas 10 en een half jaar oud, ook al is het een toernooi onder de 12 jaar! Humaira, een leerling van de vijfde klas van de Uttara DPS School, trok ieders aandacht tijdens het binnenlandse toernooi in Dhaka in december vorig jaar.

Seba werd kampioen in het enkelspel voor meisjes op het Junior Tennis Initiative (JTI) Tournament. Daarna nam hij voor het eerst deel aan het internationale toernooi en maakte hij zijn debuut.

Dapat won de dubbele set met Sara. Voor het toernooi had Humaira slechts 15 dagen geoefend in Pattaya, Bangkok, onder de Franse coach Marseille Rickimbus. Humaira’s vader ASM Haider, die dolblij was met de overwinning van haar dochter, zei: ‘Mijn dochter heeft een sterke neiging tot tennis.

Daarom heb ik hem naar het buitenland gestuurd om te oefenen. Hij verloor de eerste wedstrijd met 6-0, 6-0. Ik ben erg blij om het resultaat van zijn spel te zien. Veel oudere spelers spelen in dit op leeftijd gebaseerde toernooi. Mijn dochter speelde beter dan dat. Hopelijk kan hij de continuïteit van zijn prestaties in de volgende wedstrijden van dit toernooi behouden.

Hoewel de meisjes wonnen, verloren de jongens. India versloeg Bangladesh met 3-0. In het enkelspel van de eerste set verloor Rajib uit Bangladesh van Tabish Pawar uit India.

In de volgende set verloor Fazal Ali Mir uit India van Kavya Gain uit Bangladesh. Daarna verloren Fazil en Tabish van Rajeev en Kavya in een dubbel evenement in de laatste set. In de andere wedstrijd van de jongenssectie verloor de Malediven met 3-0 van Bhutan.

Rajib Hossain, Mushfiqur Rahman en Kavya Gain speelden in het jongensteam van Bangladesh. Humaira Haider en Sara Al Jasim zitten in het meisjesteam. Mozahidul Haque is de niet-spelende aanvoerder van het jongensteam en Delwar Hossain is de aanvoerder van het meisjesteam.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.