Onafhankelijke kandidaat Monirul Haque (Sakku) heeft aangekondigd juridische stappen te ondernemen tegen de bekendgemaakte resultaten van de verkiezingen van Comilla City Corporation. Hij zegt dat hij met opzet verloren is gegaan bij de verkiezingen.

Op de Comilla District Shilpakala Academy brak woensdagavond opschudding uit in de laatste fase van de bekendmaking van de resultaten van de peilingen. Aanhangers van Monirul Haque, die uit de BNP werd gezet, protesteerden toen de Returning Officer sprak over een onderbreking in de bekendmaking van de resultaten. Monirul nam positie in bij het stembureau en maakte de resultaten bekend. Later ging een groep aanhangers van Awami League-kandidaat Arfanul Haque (Rifat) daarheen en creëerde chaos. Nadat de bekendmaking van de resultaten een tijdje was stopgezet, werd Arfanul privé verkozen tot burgemeester. Shahedunnabi Chowdhury. Arfanul werd getoond als de winnaar met een marge van 343 stemmen op Monirul.

In een onmiddellijke reactie op de resultaten zei Monirul Haque tegen verslaggevers: “De verkiezingscommissie heeft haar geloofwaardigheid verloren in haar eerste test. Ik ben opzettelijk verdwaald door samen te spannen met de regering, laat bij het bekendmaken van de resultaten. Ik zal juridische stappen ondernemen tegen dit resultaat.

Monirul Haque leidt sinds 2005 de ontwikkeling van de stad Comilla. Hij werd dat jaar voorzitter van de eerste gemeenteverkiezingen in Comilla. Na de vorming van Comilla City Corporation bij de verkiezingen van 2012 en 2016 verloor hij de kandidaten van de Awami League en werd hij verkozen tot burgemeester.

Deze keer, toen de BNP de lokale regeringsverkiezingen boycotte, had Monirul de kans om te kiezen tussen de partij en de verkiezingen. Hij negeerde het besluit van de partij en werd de burgemeesterskandidaat door aan te kondigen zich in te zetten voor de ontwikkeling van de stad. Monirul vocht als onafhankelijke kandidaat met het tafelkloksymbool.

Monirul Haque, die ook optimistisch is over het winnen van deze verkiezingen, zei in eerste instantie: ‘Ik ben een kind van een politiek gezin. Mijn neef kolonel (bd.) Akbar Hossain won vijf keer de Bir Pratik Comilla-6 (Sadar) stoel met het symbool van padieschoof. Ik heb ze allemaal gekozen. Onze familie heeft sinds 1989 geen verkiezingen verloren.

Monirul, die een lange samenwerking heeft met de BNP, moest dit keer zonder partij vechten. Hij werd verbannen uit de BNP voor het leven als kandidaat bij de verkiezingen. Leiders en arbeiders kregen zelfs het advies om Monirul Haque te mijden.

Daarna heeft een andere onafhankelijke kandidaat uit het BNP-kamp gestreden om de functie van burgemeester bij deze verkiezing. voorzitter van het Comilla district vrijwilligersteam. Nizamuddin Kaiser kreeg 29.099 stemmen voor het paardensymbool.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.