Geen enkele kandidaat had klachten over de stemming. Zelfs aan het begin van de bekendmaking van de uitslag van de stemming was de situatie vreedzaam. Helemaal aan het einde van de bekendmaking van de resultaten ontstond er echter extreme spanning. Activisten en aanhangers van burgemeesterskandidaat Arfanul Haque van de Awami League en onafhankelijk burgemeesterskandidaat Monirul Haque kwamen oog in oog te staan. De terugkerende functionaris die de leiding had over de Comilla City-verkiezingen, was genoodzaakt enige tijd te stoppen met het bekendmaken van de resultaten vanwege de drukte.

Uiteindelijk werd de uitslag van de stemming bekend gemaakt. Arfanul Haque (Rifat) van Nauka Pratik is gekozen als de nieuwe burgemeester van Comilla City Corporation na het verslaan van Monirul met een marge van slechts 343 stemmen. Hij kreeg 50 duizend 310 stemmen. Zijn naaste rivaal Monirul Haque (Sakku) kreeg 49.098 stemmen.

Terugkerend officier Shahedunnabi Chowdhury maakte de resultaten woensdag rond 21.30 uur privĂ© bekend in het auditorium van de Shilpakala Academy in Comilla. Monirul Haque was daarbij aanwezig. “Ik ben opzettelijk verdwaald”, vertelde hij aan verslaggevers nadat de resultaten bekend waren gemaakt.

Stemmen in Comilla is gedaan door middel van Electronic Voting Machine (EVM). Van de 2 lakh 29 duizend 920 kiezers, hebben 1 lakh 35 duizend 94 mensen hun stem uitgebracht. 319 stemmen zijn geannuleerd. De opkomst was 56,64 procent.

Bij deze overwinning van Arfanul Haque scoorde Monirul Haque, die twee keer op rij tot burgemeester werd gekozen, geen hattrick. Tegelijkertijd won met deze overwinning voor het eerst een kandidaat van de Awami League in Comilla City. Eerder verloren Awami League-kandidaat Afzal Khan en later zijn dochter Anjum Sultana de verkiezingen van Monirul Haque. Monirul versloeg Afzal Khan met 29.106 stemmen en werd voor het eerst burgemeester. Hij won voor de tweede keer met Anjum Sultana met een marge van 11.085 stemmen.

Na de bekendmaking van het eindresultaat, vertelde Arfanul Haque aan verslaggevers dat deze overwinning toebehoort aan de mensen van Comilla. De mensen van Comilla hebben gestemd voor verandering, tegen corruptie. Deze overwinning zal een rol spelen in de ontwikkeling van Comilla.

Nadat de resultaten bekend waren gemaakt, ging Arfanul Haque rechtstreeks van zijn huis aan de Kandirpar-Rajganj-weg in de stad naar het huis van het lokale parlementslid AQM Bahauddin Bahar in het gebied van Munsefbari. Daar wisselde hij groeten uit met de leiders en arbeiders.

Een andere onafhankelijke kandidaat voor burgemeester Mohammad Nizam Uddin (Horse) kreeg 29.099 stemmen. Naast het burgemeestershandsymbool van de kandidaat van de Islamitische Beweging van Bangladesh. Rashedul Islam kreeg 3.040 stemmen en onafhankelijke kandidaat Kamrul Ahsan (Deer) kreeg 2.329 stemmen. Kortom, deze stem van Nizam heeft een rol gespeeld bij het verslaan van Monirul Haque en het winnen van Arfanul. Omdat Monirul Haque en Nizam Uddin allebei betrokken zijn bij BNP-politiek. De BNP heeft hen beiden het land uitgezet wegens ongehoorzaamheid aan het besluit van de partij en deelname aan de verkiezingen. De bron van beide stemmen bij de verkiezingen was echter de stem van BNP-leiders-arbeiders-supporters. De twee kregen samen 69.008 stemmen, dat is 26.758 meer stemmen dan de winnende kandidaat van Awami League.

De resultaten werden bekendgemaakt in het telcentrum van de Comilla District Shilpakala Academy. Comilla City Corporation Verkiezing terugkerende officier Md. Shahedunnabi Chowdhury. Op dit punt kondigt hij aan Mike aan dat de resultaten van de vier centra nog moeten worden aangekondigd. De resultaten van deze centra bereikten zijn handen niet. Hij sprak toen over de bekendmaking van de resultaten van de wethouderskandidaten.

Na zijn aankondiging riepen de aanhangers van de onafhankelijke kandidaat Monirul Haque, die in de zaal aanwezig waren, leuzen. Ze eisten de terugkerende officier om de resultaten van de burgemeesterskandidaat op dit moment bekend te maken. Op dat moment verzekerde de terugkerende officier hen dat de resultaten van de burgemeesterskandidaat eerder bekend zouden worden gemaakt.

Kort daarna, rond 21.45 uur, kwam de onafhankelijke kandidaat Monirul Haque samen met enkele van zijn volgelingen, leiders en activisten naar het stembureau (auditorium van Shilpakala Academy). Een deel van de volgelingen van Monirul Haque werd destijds door de politie uit de zaal gegooid.

De terugkerende officier maakte vervolgens de resultaten van nog twee centra bekend. Rond 21.00 uur betrad Awami League-kandidaat Arfanul Haque (Rifat) met zijn volgelingen de aula. De aanhangers van de bootkandidaat werden echter niet verhinderd door de politie.

Aanhangers van Arfanul begonnen destijds slogans voor bootmarkeringen te zingen. Op dat moment was er een botsing tussen de aanhangers van het bootsymbool en de aanhangers van het tafelkloksymbool. Op een gegeven moment, toen er een intense opwinding ontstond tussen de twee partijen, waren de politieagenten van daar allemaal de zaal uit. De situatie in de zaal werd gespannen.

In een onmiddellijke reactie op deze problemen vertelde onafhankelijke kandidaat Monirul Haque aan Prothom Alo dat de bootkandidaten naar het auditorium waren gekomen om de verkiezingsresultaten te frustreren. Hij zal de plaats niet verlaten zonder de uitslag bekend te maken.

Later werd de bootkandidaat Arfanul Haque met 343 stemmen tot winnaar uitgeroepen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.